Fa un mes a l’Ametlla del Vallès es va obrir el debat sobre el topless fruit d’un incident de l’estiu passat. Dues noies es van negar a tapar-se els pits, tal com els indicava el vigilant, i ho van haver d’acabar fent per ordre de la policia local. Això va obrir un debat que van traslladar a l’Institut de la Dona. En aquest municipi, els fets van propiciar una consulta entre les dones del poble que ha acabat amb un resultat favorable al sí al topless.

I a Barcelona, s’hi pot fer topless o no? Des del consistori no hi ha cap normativa que el prohibeixi. Segons fonts de l’Ajuntament, cada centre pot gestionar aquesta pràctica internament. El més freqüent és poder-ne fer en totes les piscines exteriors. L’única negativa a fer-ne es pot trobar a les piscines cobertes i, especialment, dedicades a la natació. En aquestes, però, no hi ha casos d’usuàries que ho demanin. Els centres com el Club Esportiu Joan Miró, on la piscina és coberta i no en té cap d’exterior, hi ha un solàrium on sí que es pot fer topless.

A l’altre extrem, també hi ha qui va un pas més enllà, com per exemple a les Piscines Picornell, que tenen reservat un horari per fer-hi nudisme els vespres i els caps de setmana.