L’Ajuntament no té cap normativa que prohibeixi el topless a les piscines municipals exteriors de la ciutat. Per això cada club esportiu estableix les seves normes internes. Ara mateix no hi ha cap centre on es prohibeixi aquesta pràctica, però sí que es regula en funció de l’espai i de l’ús de la piscina, bé sigui de natació o d’esbarjo.

Fa un mes a l’Ametlla del Vallès es va obrir el debat sobre el topless fruit d’un incident de l’estiu passat. Dues noies es van negar a tapar-se els pits, tal com els indicava el vigilant, i ho van haver d’acabar fent per ordre de la policia local. Això va obrir un debat que van traslladar a l’Institut de la Dona. En aquest municipi, els fets van propiciar una consulta entre les dones del poble que ha acabat amb un resultat favorable al sí al topless.

I a Barcelona, s’hi pot fer topless o no? Des del consistori no hi ha cap normativa que el prohibeixi. Segons fonts de l’Ajuntament, cada centre pot gestionar aquesta pràctica internament. El més freqüent és poder-ne fer en totes les piscines exteriors. L’única negativa a fer-ne es pot trobar a les piscines cobertes i, especialment, dedicades a la natació. En aquestes, però, no hi ha casos d’usuàries que ho demanin. Els centres com el Club Esportiu Joan Miró, on la piscina és coberta i no en té cap d’exterior, hi ha un solàrium on sí que es pot fer topless.

A l’altre extrem, també hi ha qui va un pas més enllà, com per exemple a les Piscines Picornell, que tenen reservat un horari per fer-hi nudisme els vespres i els caps de setmana.