L’Ajuntament de Barcelona mantindrà fins al 30 de setembre la remullada i neteja nocturnes extraordinàries de les platges de la ciutat. Cada dia hi treballen 10 equips que actuen en coordinació amb la Guàrdia Urbana. Segons el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, Eloi Badia, l’horari s’ha adaptat al toc de queda però “anirà variant” en cas que hi hagi canvis en aquesta restricció horària.

L’aigualeig, la mesura més eficaç

Remullar platges, places i altres llocs públics de reunió, una acció coneguda com a aigualeig, és, segons Badia, “l’acció de neteja més efectiva”. Per poder mantenir aquest reforç amb aigua, la plantilla de neteja s’ha reforçat amb 152 persones. Treballaran distribuïdes en 88 equips de neteja extraordinaris.

L’aigualeig és l’acció de neteja més efectiva. Serà, per tant, la protagonista de l’esforç de neteja que farem aquest estiu
Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica

A més de l’aigualeig, també es netejaran amb aigua a pressió els carrers i els contenidors d’escombraries i entorns. Habitualment ja es neteja amb aigua l’espai públic un cop al dia, però aquest estiu l’Ajuntament té previst fer-ho, si cal, també a la tarda i a la nit, durant les franges horàries en què l’ús de l’espai públic s’intensifica.

Ciutat Vella, el districte on es reforça més la neteja

La neteja es reforça de manera extraordinària a tots els barris de la ciutat, però especialment a les zones del centre on hi ha més activitat social. A Ciutat Vella es vigilaran especialment el Parc de la Ciutadella, els voltants del Mercat de la Boqueria i els barris de Santa Caterina, el Raval, el Gòtic i la Barceloneta.

Reforç també als parcs i els jardins

A més de la neteja, també s’ha reforçat el manteniment de l’arbrat i de la vegetació que hi ha arreu de la ciutat. 45 operaris donaran suport a la plantilla habitual de Parcs i Jardins i realitzaran les tasques habituals per tenir cura del verd durant els propers dos mesos. Especialment, s’encarregaran de la sega d’espais verds, de l’eliminació de la vegetació seca i del reg en zones verdes i arbrat viari.

Comparteix a: