L’Observatori contra l’Homofòbia assegura que l’atenció a les víctimes d’agressions LGTBI-fòbiques els caps de setmana d’agost està penjant d’un fil. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha assegurat que l’única persona especialista assalariada que hi ha a l’observatori per atendre les persones farà vacances a l’agost i ningú no la cobrirà.

Falta de recursos per fer efectiu el protocol per combatre l’LGTBI-fòbia

Eugeni Rodríguez assegura que és evident la falta de recursos destinats al protocol per combatre la violència contra el col·lectiu LGTBI. Rodríguez ha assegurat que en cas que es produeixi alguna agressió durant els caps de setmana del mes d’agost s’haurà d’atendre “des de l’activisme”. A banda, el president de l’observatori recorda que també és clau reparar la dignitat de les víctimes i per a això “també calen recursos”.

Una quarantena d’agressions LGTBI-fòbiques en els primers sis mesos de l’any

Des de l’Ajuntament contradiuen la versió de Rodríguez, i asseguren que les víctimes d’agressions homòfobes no quedaran desateses el mes d’agost. Asseguren que aquestes podran acudir al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) les 24 hores els set dies de la setmana. Alhora, des del consistori recorden que també estaran disponibles de dilluns a divendres tant l’Oficina de la No Discriminació (OND) com al Centre LGTBI durant l’horari habitual.

Eugeni Rodríguez ha fet aquestes declaracions aquest dilluns, el mateix dia en què l’Ajuntament ha fet pública la creació d’un centre per a les noves masculinitats. Assegura que ha quedat decebut perquè en cap moment s’ha reivindicat la feina de l‘Observatori contra l’Homofòbia, l’entitat que rep a temps real les persones LGTBI que han patit agressions.

L’observatori també denuncia el retard en el pagament de les subvencions, un fet que ja va reclamar en el darrer plenari de L’Ajuntament.