nens amb mascareta en una aula escola

Caldrà dur mascareta a les aules el curs escolar 2021-22? La decisió no es prendrà fins poc abans de la tornada a l’escola, al setembre. Ho ha fet saber el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista al diari ‘Ara’. Argimon ha afirmat que es prendrà alguna decisió en funció de l’evolució de les dades covid a Catalunya i la situació de la pandèmia i que encara “és aviat per dir-ho”.

Vacunació d’adolescents entre 12 i 16 anys

Pel que fa a la vacunació de joves amb edats compreses entre els 12 i els 16 anys, el conseller de Salut ha assegurat que encara no era el seu torn i que es guiaran per directrius europees.

Argimon ha dit que actualment encara hi ha un milió de persones pendents de vacunar-se que se situen a la vintena. El responsable de Salut calcula que podrien haver rebut el vaccí “cap a principis de setembre”. A partir d’aquí és quan es començarà amb la vacunació de la franja dels 12 als 15 anys, que es podria fer als instituts.

Mantenir les escoles obertes tot l’any

Tot i tenir en compte que la variant delta és més contagiosa, Argimon confia poder obrir les escoles tot l’any tal com s’ha fet durant el curs escolar 2020-2021. El conseller ha fet gala que a Catalunya i a Espanya, a diferència d’altres països europeus, s’ha aconseguit que les escoles siguin un entorn segur.

Josep Maria Argimon també ha afirmat aquest dilluns que cal incrementar el pressupost destinat a sanitat i que no és partidari d’augmentar les restriccions perquè suposa retallar drets i llibertats.