El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que augmentar les resticcions no té cap sentit. “Estem parlant de drets i llibertats i això no és una bajanada”, assegura. En una entrevista al diari ‘Ara’, Argimon reconeix que està content amb el grau de compliment del toc de queda, excepte en els horaris “d’alguna festa major”. “Si les coses empitjoressin molt s’han de plantejar totes les opcions, però, de moment, no”, ha assegurat.

Argimon també avisa que la pressió hospitalària, tant en llits de planta com a les UCI, encara continuarà creixent durant aquesta setmana i la vinent, i alerta que la situació és “molt complicada”. De fet, el conseller de Salut pronostica que la situació epidemiològica ens acompanyarà encara molts mesos, i que el 2022 encara estarem en pandèmia.

La vacunació dels 12 als 15 anys, a principis de setembre

Sobre l’estratègia de vacunació, Argimon recorda que encara queda una part molt important de població jove per vacunar, sobre un milió de persones. El responsable de Salut calcula que podrien haver rebut el vaccí “cap a principis de setembre”. A partir d’aquí és quan es començarà amb la vacunació de la franja dels 12 als 15 anys, que es podria fer a les escoles.