Nou persones del Sindicat d’Habitatge de Cassoles han estat detingudes aquest dilluns i traslladades a dependències policials. En concret, les han portat a la comissaria de les Corts, on l’entitat ha convocat una mobilització en suport dels arrestats.

Segons el Sindicat d’Habitatge de Cassoles, els detinguts intentaven evitar un “desnonament il·legal”. L’entitat denuncia que es tracta d’un desnonament penal, és a dir, una desocupació sense procés judicial. Algunes persones del sindicat han intentat impedir el llançament després que la família que ocupava l’immoble els hagués avisat a quarts de set de la matinada.

La família desnonada és, segons la mateixa font, una família amb tres menors a càrrec que va ocupar el número 22 del carrer de Ferran Puig, al Putxet i el Farró, fa una setmana.

La versió dels Mossos: intentaven ocupar un pis

Els Mossos d’Esquadra, però, tenen una versió diferent. Fonts policials asseguren que no tenen constància que hi hagués cap desnonament a la zona. Els agents s’han desplaçat a l’habitatge alertats per un veí i asseguren que els nou detinguts anaven amb eines per intentar ocupar l’habitatge. S’acusen els arrestats de temptativa de robatori amb força a l’interior d’un domicili.

Propietat de la Diputació de Barcelona

El pis on s’han fet les detencions és propietat de la Diputació de Barcelona, tal com ha confirmat a betevé aquest mateix ens. Assegura, però, que no els consta que s’hagi arribat a ocupar. Els Mossos, diuen, ho han evitat aquest dilluns al matí. Després de les nou detencions, volen protegir-ne la porta per evitar-hi nous intents d’ocupació.