Els 14 xiringuitos de les platges de Barcelona no podran celebrar la revetlla de Sant Joan com s’esperaven. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat a betevé el Gremi de Restauració, hauran de tancar a les 3.30 h i no podran tenir barres addicionals ni tampoc contractar discjòqueis. A més, “els clients hauran d’estar asseguts”. Són normes que ja van entrar en vigor l’any passat, el 2021, però “en un context de pandèmia”, segons el gremi. Els restauradors critiquen que ara la situació ja no és la mateixa i que “els obligaran a fer de bar de manera estricta”. Per això demanen a l’Ajuntament de Barcelona que rectifiqui.

El director del Gremi, Roger Pallarols, considera que “és un despropòsit” que l’Institut Municipal de Parcs i Jardins “aprofiti les condicions extraordinàries de la pandèmia” per seguir mantenint l’horari restringit.

Algunes guinguetes, favorables a l’horari

Ara bé, a peu de carrer els responsables d’algunes guinguetes de les platges no acaben de veure del tot malament la reducció de l’horari. Afirmen que a determinades hores de la nit “la situació es descontrola” i que tancar una hora i mitja abans no és cap daltabaix. Tot i això, consideren que sí que haurien poder contractar discjòqueis o instal·lar més barres per fer front a la demanda “d’una nit especial”.

Fonts del consistori confirmen que les mesures són les mateixes que s’apliquen “a tots els establiments de pública concurrència amb la llicència de bar amb restauració menor de la ciutat”. Afegeixen que els locals tindran 30 minuts per recollir i que a les 4 h hauran d’estar tancats. Diuen, a més, que la llicència d’aquests establiments no permet la celebració de festes i esdeveniments.

La primera revetlla després de dos anys de pandèmia

El Gremi de Restauració recorda que fins al 2021 (exceptuant els anys de la pandèmia) la nit de Sant Joan tenien permís per obrir fins a les 5 h. Creuen que “no té cap sentit” aplicar mesures com aquestes i que, a més, això només generarà “més botellades”. Asseguren, també, que “la gent té ganes de sortir” després de la pandèmia i que tot fa preveure que les platges es tornaran a omplir. Recorden que els darrers anys s’han arribat a aplegar 60.000 persones al litoral.

Notificació per carta

Els portaveus de l’associació, a més, han explicat a betevé que els han notificat totes aquestes novetats per carta i que l’Ajuntament no els ha convocat a cap reunió. També es mostren “perplexos” per una altra de les mesures: asseguren que els lavabos mòbils que el consistori instal·larà a les platges per la vigília de Sant Joan es tancaran també a les 3.30 h, quan els xiringuitos hagin d’abaixar la persiana.