casa de papel examen fonament arts selectivitat 2022

La sèrie de Netflix de ‘La casa de papel’ ha estat un dels temes més comentats a la sortida de l’examen de Fonaments de les Arts de la Selectivitat 2022. Els alumnes han hagut d’explicar, de forma raonada, els motius pels quals creuen que a aquesta exitosa producció audiovisual s’utilitza una màscara inspirada en el rostre de Salvador Dalí. De fet, els estudiants tenien un màxim de 80 paraules per redactar els arguments i, a més, podien completar el text amb dibuixos i esquemes.

El romanticisme i el surrealisme també han estat temes estrella d’aquesta assignatura optativa les PAU 2022 a Catalunya. Per exemple, del primer moviment artístic els estudiants havien d’explicar quatre característiques formals presents en l’obra ‘Das Eismeer’ de Gaspar David Friedrich.

Correccions Selectivitat 2022: Exàmens i Solucions de les PAU a Catalunya (PDF)

Opinions diverses per l’exàmen de Fonament de les Arts

Alguns alumnes han qualificat la temàtica de l’examen de Fonament de les Arts de “regalet”, mentre que d’altres s’han lamentat per no haver vist abans la ficció espanyola. A les xarxes socials els mems i els comentaris han corregut com la pòlvora quan els preuniversitaris han acabat la segona prova del dia.