L’alcaldessa, Ada Colau, ha presumit dels bons resultats del darrer informe sobre la seguretat a Barcelona, que indiquen que els delictes a Barcelona s’han reduït un 12,2 % durant els mesos de juliol i agost en comparació amb el mateix període de l’any 2019. Ho ha fet en l’acte de benvinguda de la 95a promoció de la Guàrdia Urbana amb un dard cap als rivals polítics. “Les dades i la feina quotidiana de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra desmenteixen els missatges catastrofistes que algunes veus interessades volen fer creure sobre que Barcelona és una ciutat sense llei“, ha afirmat.

En aquest sentit, Colau ha criticat qualsevol polèmica que es generi al voltant de la seguretat a la ciutat per qüestions que atribueix a “interessos polítics contra el govern municipal”. Per contra, ha reclamat col·laboració per continuar treballant en seguretat.

Combatre la multireincidència

A més, s’ha felicitat de la reforma del Codi penal que ha permès combatre qüestions com la multireincidència. En aquest punt ha coincidit amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, qui ha reivindicat també l’esforç per ampliar el cos de la Guàrdia Urbana, tot i les situacions complexes viscudes, com la pandèmia.

Una nova promoció amb prop d’un 40 % de dones

Tot plegat, mentre s’ha ofert el suport i la confiança de l’Ajuntament als nous agents de la Guàrdia Urbana que s’incorporen al cos policial, un total de 238 persones de les quals un centenar són dones, que representen gairebé un 40 per cent. “És la segona promoció en què es garanteix el 40 per cent de representació femenina, estem fent un esforç per revertir la mínima presència que històricament tenien les dones en aquest cos”, ha assenyalat Colau. Amb les noves incorporacions la Guàrdia Urbana arriba als 3.360 agents en plantilla.

La majoria dels 238 agents començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats i nomenades agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera. Els nous agents es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans.