La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest dilluns a la tarda el solar ocupat al carrer de Brussel·les, al Guinardó, tres dies després que betevé expliqués el cas. L’ocupació, que ha durat uns tres mesos, s’havia convertit en un gran maldecap per als veïns que es queixaven de sorolls nocturns, enfrontaments, brutícia, sexe a la vista i, fins i tot, que els gossos atacaven els gats. Des del districte han donat l’ordre de desallotjar l’espai per seguretat, perquè un informe dels Bombers de Barcelona ha determinat que la nau que hi ha a l’interior està en risc d’esfondrament.

agents de la Guàrdia Urbana en el desallotjament d'un solar al Guinardó
Agents de la Guàrdia Urbana custodien l’accés al solar desallotjat

La regidora admet que era una ocupació conflictiva

La regidora del Guinardó, Rosa Alarcón, ha assegurat que el districte ha fet seguiment del cas a través de les reiterades queixes dels veïns. Una part del solar és de titularitat pública, però també hi ha una part privada, que és on justament residien els ocupes. Per això, el govern municipal ha ordenat fer-los fora per una qüestió de seguretat. També es procedirà a tapiar la nau per evitar altres ocupacions.

Alarcón ha fet una piulada en què agraeix la feina feta als agents de la Guàrdia Urbana i també als Bombers i en què també admet que al carrer de Brussel·les hi havia “una ocupació conflictiva”.

Després del desallotjament, la Guàrdia Urbana ha donat unes hores als ocupants per retirar les seves pertinences. La regidora també ha explicat que se’ls ha ofert un allotjament d’emergència al CUESB, però aquests l’han rebutjat perquè ja tenien on anar.

Els veïns, satisfets i prudents

Els veïns han assegurat que estan contents amb l’actuació de la Guàrdia Urbana, però asseguren que esperaven que un cop buit el solar, esperaven que es netegés més perquè hi ha molta brutícia i herba seca que, consideren, comportar risc d’incendi.

A banda, també temen que el puguin tornar a ocupar perquè el solar té diversos accessos.