càrregues policials 1-O

Un agent de la Policia Nacional investigat per presumptament haver ferit tres votants de l’1-O a l’Institut Joan Fuster de la ciutat ha declarat aquest divendres davant el Jutjat d’Instrucció número 7 que investiga les càrregues policials que no recorda si va lesionar les persones que l’acusen. El policia ha dit que estava en un lloc diferent al que el situen els tres denunciants, dos d’ells són un matrimoni d’uns 70 anys que van patir ferides: ell, una fractura de maluc i, ella, lesions cervicals per haver estat arrossegada, segons fonts de l’acusació particular.

L’agent i dos policies més que són investigats han dit que es trobaven en el punt de votació en què els manifestants desprenien una agressivitat “exacerbada” i que van actuar amb proporcionalitat per complir les ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impedir el referèndum i que no tenen constància que hi hagi ferits.

A la declaració, s’ha mostrat un vídeo de les càrregues policials en què apareix un home ferit i en què els manifestants criden “no ens feu mal”, segons fonts que han estat a la vista.

El suposat autor de les lesions va ser identificat per testimonis i va anar a l’institut com a reforç al costat dels altres agents. Hi havia un tercer agent que ja era al lloc dels fets i formava part del grup operatiu Orca.