El Barça ha justificat l’incompliment dels horaris de les obres de remodelació del Camp Nou, actuació que ha motivat la interposició, fins ara, de dues multes. Fonts oficials del club asseguren a betevé que s’hi està fent una intervenció “puntual” nocturna d’una setmana que obliga a tirar aigua a un formigonat cada 1’5 hores, dia i nit.

El club blaugrana argumenta que des del 14 de setembre i fins aquest dijous dia 21, “s’ha quedat personal d’obra durant la nit per complir amb el protocol del curat del formigó de la llosa de fonamentació de la grua-torre 1”. Es dona la circumstància que la darrera de les sancions es va aplicar al club després d’una inspecció de la Guàrdia Urbana a la una de la matinada de dijous passat, en què es va constatar incompliment de l’horari establert dels treballs.

Pacte amb el districte per evitar embussos al matí

D’altra banda, tant el club com el districte de les Corts han informat a betevé que s’ha pactat que els camions no circulin a les 9 del matí als entorns de la zona d’obres per evitar el trànsit intens del matí i el retorn a les escoles. Per tant, afegeix el club, “els camions arriben a l’obra abans i esperen dins per carregar a les 8”. El Barça explica també que els treballadors arriben a la zona d’obres abans de les 8 per canviar-se i que per aquest motiu s’hi veu moviment de personal. El club especifica que l’horari de treball de la llicència és de 8 a 20 hores amb maquinària i fins a les 21 hores sense maquinària, però que la demolició acaba normalment a les 19 h. El districte afegeix que es tracta d’una obra “viva” i que es poden anar afegint requeriments.

Tant el districte de les Corts com el Barça concreten que es convocarà properament els veïns per informar-los en detall de tots els dubtes que puguin tenir i que treballen per resoldre conjuntament aquests incompliments.

Afectacions de pols fins al desembre

El club detalla també que el gruix de les afectacions de les obres són els enderrocs, que acabaran el novembre, i l’excavació de terres, que estarà enllestida al desembre. Assegura que han concentrat aquestes actuacions en el menor temps possible per tal de reduir les afectacions als veïns.

Les mateixes fonts expliquen que, a conseqüència de les limitacions de consum d’aigua que hi ha actualment per la situació de sequera, aquest estiu no s’ha pogut regar les obres tant com es preveia per minimitzar la pols en suspensió.

Les tasques d’aixecament de la nova estructura que començaran en breu produiran menys molèsties que els enderrocs i els moviments de terra, afegeix el Futbol Club Barcelona. Les afectacions són públiques, i , segons indica el comunicat, s’han anat presentant al veïnat amb trobades per intentar minimitzar al màxim les incomoditats que aquests treballs puguin generar.