Els Mossos d’Esquadra han detingut un home a qui se li atribueixen vuit robatoris en pisos i apartaments turístics de l’Eixample. El detingut acumula 19 antecedents, 16 dels quals estan relacionats amb robatoris similars. L’home, de 58 anys, va ser arrestat el 12 de setembre i ja ha passat a disposició judicial.

La primera denúncia es va presentar el desembre passat. El detingut localitzava pisos i apartaments turístics de l’Eixample i aprofitava que tenen una rotació de clients constant i, per tant, no coneixien els robatoris que s’hi havien comès amb anterioritat. De fet, quatre dels robatoris van ser el mateix edifici en dates diferents.

Un botí valorat en 38.000 €

Primer de tot el lladre vigilava els voltants de l’edifici, on passava desapercebut entre els veïns, acostumats al moviment constant de turistes. Així coneixia tots els racons on amagar-se i les entrades i sortides. Després accedia als pisos amb claus o codis d’accés que havia obtingut de manera il·lícita, o bé utilitzava estris per obrir portes sense produir danys. En total, va aconseguir sostreure joies, diners i aparells electrònics valorats en 38.000 €.