Una branca ha malmès les escales mecàniques de l’avinguda dels Rasos de Peguera, al barri de Ciutat Meridiana, i ha deixat fora de servei el tram d’escala que arriba fins al mercat municipal. L’avaria perjudica de nou els veïns de Nou Barris, que estan cansats de reclamar un manteniment digne de les escales mecàniques i els ascensors que faciliten l’accés al barri.

L’incident va tenir lloc la nit del 31 de juliol quan una branca s’hi va encallar i la instal·lació va quedar col·lapsada. Fins al setembre, no es repararà l’accés i, per tant, els veïns i veïnes hauran de buscar una alternativa per tal d’accedir al mercat.

Una alternativa que suposa agafar el transport públic i assumir el cost que aquest representa o bé pujar caminant. Els veïns han expressat la complicació que els comporta no poder fer ús de les escales, ja que van carregats amb bosses i carros de la compra. Però això no només perjudicarà aquells que vagin a comprar, sinó que les persones amb dificultats de mobilitat o que portin cotxets veuran com se’ls complica el trajecte.

 

Escales Ciutat Meridiana

Mossegades de rata que avarien les escales

Des de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Joaquin Gallardo, recalca la necessitat d’invertir en el manteniment. Explica que la majoria de les escales de la zona tenen més de 20 anys i es fan manteniments molt escassos: “el problema és que hi ha xapes oxidades, falten reblons en diferents trams d’escales i s’espatllen constantment, per exemple, per mossegades de rates perquè els cables estan a la vista i els animals els mosseguen”. Malgrat la demanda que ha fet el veïnat per canviar el mecanisme per un de nou, l‘Ajuntament no els ha donat resposta.

Cartell escales Ciutat Meridiana

Aquest retard en la reparació de les instal·lacions és una tònica dominant al barri i, des de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, veuen com aquesta situació perjudica les persones grans. “No poden pujar o han d’agafar el transport públic i això repercuteix en la despesa de validar les targetes diàriament”, afirma Gallardo.