Al nord de Sarrià, a tocar de la ronda de Dalt hi ha un terreny municipal sense urbanitzar d’uns 700 m2, al carrer de Ràfols. Es tracta d’un descampat de terra on aparquen cotxes, així com també un solar contigu en desús envoltat d’una tanca. L’Associació de Veïns de Sarrià vol convertir-lo en els Horts de Santa Eulàlia, un projecte d’hort comunitari que sigui un lloc de trobada per al veïnat.

Una iniciativa que l’entitat ha presentat als pressupostos participatius de la ciutat i ha quedat finalista. Les votacions definitives dels pressupostos participatius començaran el 10 de juny a la plataforma decidim.barcelona.

Projecte horticultor

L’associació de veïns voldria que l’hort fos un espai comunitari on es cultivessin fruites i verdures ecològiques, i que ells mateixos l’autogestionessin. El projecte preveu la instal·lació dels serveis de la llum i l’aigua, la construcció d’àgora amb taules com espai de trobada i una caseta per guardar-hi material. Es vol que l’hort sigui un espai d’educació ambiental i de dinamització social del barri, que ja té l’hort comunitari Espai Gardenyes, amb l’objectiu d’impulsar la sobirania alimentària i l’educació en valors de l’horticultura.

Espai veïnal i intergeneracional

Es vol que sigui un lloc de trobada entre el veïnat de la zona nord de Sarrià, on no hi ha gaire vida veïnal: “Creiem que és un espai buit que s’hauria d’aprofitar i una oportunitat per crear teixit social”, diu Eva Ceano, presidenta de l’Associació de Veïns de Sarrià. Volen que sigui un lloc de trobada i col·laboració entre veïns i col·lectius que treballen amb persones amb risc d’exclusió social i persones amb discapacitat. A més, també el projecte es planteja per dur-se a terme en col·laboració estreta amb el teixit associatiu de Sarrià.

Volen que sigui un espai intergeneracional, on participin escoles, caus i esplais de joves, tal com explica Pepe Llimona, de la comissió verda de l’esplai Movi: “Ens interessa molt aquesta vessant més pedagògica des de la vivencialitat, des del poder tocar la terra i que es creï i se sensibilitzi més a tot el jovent i la infància del barri”.