L’Espai Gardenyes, situat davant de la Casa Orlandai, és un espai comunitari autogestionat pels veïns des de fa tres anys amb l’hort com a activitat principal. Aquest novembre, però, l’Ajuntament no ha renovat el conveni del pla Buits i els seus usuaris, com la Lluïsa Ruedas, temen que desaparegui:

“Que ens ho traguessin ho trobaria molt malament pel barri perquè aquí ve molta gent, és un servei social. Ve molta gent i hi col·labora, es troben a gust. Ve gent gran, gent jove, a vegades fem coses amb nens també.”

A més, el districte preveu aprofitar aquest espai per instal·lar-hi un Punt Verd, coincidint amb el que a partir del febrer s’implementarà la recollida d’escombraries porta a porta a Sarrià vell. La deixalleria serà un punt on abocar les escombraries per aquells que no puguin baixar-les en les hores convingudes. Aquest Punt Verd es construiria a l’Àgora, lloc de l’Espai Gardenyes on es fan les activitats de caràcter més social, amb veïns i entitats, tal com explica un dels veïns, Aleix Porta:

“El solar on en teoria va previst ens és molt útil per activitats per al barri, per l’autofinançament del projecte i altres activitats. I que vagi aquí la deixalleria sense parlar-ho abans ens xafa aquesta activitat”

Terreny qualificat com a zona verda

Des de l’Espai Gardenyes denuncien que el terreny està qualificat com a zona verda i que, per tant, no s’hi pot construir cap equipament: “Precisament, el que s’hauria d’estar fent és rumiar com fer els Jardins d’Oriol Martorell. Com es connecta el barri de Tres Torres amb el de Sarrià i no pensar a posar un equipament amb una zona que està qualificada de zona verda”, explica Eulàlia Marquès, usuària de l’espai.