Barcelona acumula cinc setmanes seguides de descens en els balanç setmanal de casos i les dades epidemiològiques continuen millorant. La setmana passada, del 10 al 16 de maig, es van confirmar 951 positius de covid-19 a la ciutat. Tot i que es tracta de xifres no consolidades -les dades de diumenge són provisionals- i el balanç final podria augmentar, aquest registre marca dues fites importants. La primera, una reducció del 29 % amb 387 contagis menys que la setmana anterior. La segona, Barcelona baixa del miler de positius setmanals per primer cop en 10 mesos, des del juliol.

Segons les dades que facilita l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per trobar un balanç setmanal per sota del miler a la ciutat, ens hem de remuntar a la setmana del 6 al 12 de juliol del 2020, quan es van confirmar 507 casos.

casos coronavirus a Barcelona

A banda, el descens del 29 % és la reducció més destacada de les últimes cinc setmanes, en què la ciutat encadena descensos en els balanços.

Baixa la pressió hospitalària

Aquest dimecres també s’ha aconseguit un llindar destacat pel que fa a les hospitalitzacions. Segons les dades de Salut, els hospitals catalans han aconseguit baixar del miler d’ingressats per coronavirus, cosa que no succeïa des de l’11 d’octubre, fa set mesos. Concretament, hi ha 999 persones ingressades per covid-19, de les quals 364 a les UCI catalanes.