L’Associació de Veïns del Poble-sec ha enviat una carta a la regidora del districte de Sants- Montjuïc, Raquel Gil, per mostrar el seu malestar amb el futur que es planteja a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Fira de Barcelona ha anunciat aquesta setmana que la via serà d’ús exclusiu per a vianants i transport públic, i això xoca amb allò que van acordar veïns i Ajuntament en el procés participatiu per repensar els entorns del recinte. El mateix alcalde, Jaume Collboni, s’hi ha referit aquest mateix divendres quan, en una compareixença per fer balanç de la Fira, ha explicat que Maria Cristina “deixarà de ser una autopista”.

L’associació menciona a la carta que s’havia pactat que l’avinguda es convertís en un canal d’entrada i sortida del trànsit de la zona muntanya pel costat de la plaça d’Espanya. Aquest opció, segons els veïns, serviria per buidar de vehicles els carrers de Lleida i Mèxic.

L’entitat afirma que el procés participatiu va tenir un “gran consens entre veïnat, Fira, govern municipal i grups municipals”. Critiquen que la feina acordada “quedi en un no res”.

Els veïns han demanat una reunió amb la regidora del districte per abordar aquesta qüestió. Li demanen també que “defensi els interessos dels barris que envolten la fira i defensi els acords als quals es va arribar”.