(ACN/Redacció) L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) defensa que el nou decret per al sector tindrà “repercussions greus” en esdeveniments massius com ara fires i congressos, ja que calcula que pot comportar l’eliminació del 40 % de l’oferta d’apartaments turístics a Catalunya en cinc anys. Això els ha fet arribat per carta al conseller delegat de l’organitzadora del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman; i al màxim representant de l’Integrated Systems Europe (ISE), Mike Blackmandos, dels congressos més importants que acull Barcelona.

En l’escrit, que també han enviat al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, Apartur demana una reunió amb tots dos salons i Fira de Barcelona, abans que es convalidi al Parlament el nou decret, el 19 de desembre. La intenció és aconseguir el suport de les tres organitzacions per pressionar la classe política en contra del decret.

Creuen que es posaria a prova la capacitat d’allotjament de la ciutat

Els propietaris d’apartaments turístics qualifiquen aquest decret llei de “mesura intervencionista i sense consens”. Preveuen que podria suposar l’eliminació a Barcelona ciutat de més de 50.000 llits, cosa que complicaria, creuen, l’allotjament de les 100.000 persones que mobilitza el MWC o les 60.000 que assisteixen a l’ISE. “L’eliminació d’un nombre tan gran de llits limitaria significativament les opcions d’allotjament per als assistents“, assegura el president d’Apartur i membre de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), Enrique Alcántara.

Segons dades compartides per l’organització, a Barcelona hi ha uns 50.000 llits en pisos turístics i 70.000 si es tenen en compte els que estan disponibles a altres poblacions de la regió metropolitana. D’aquests, 40.000 acostumen a ocupar-se quan se celebren aquestes fires internacionals.