avinguda Reina Maria Cristina
Foto: Isaac Planella

Barcelona guanyarà una altra via sense trànsit privat. L’avinguda de la Reina Maria Cristina serà d’ús exclusiu per a vianants i per al transport públic el 2029. Aquest artèria es renovarà i culminarà així tot el procés de transformació del recinte firal de Montjuïc. Un canvi que es vol que coincideixi també amb el centenari de l’Exposició Internacional del 1929 i la convocatòria d’un gran esdeveniment internacional per commemorar-ho.

“Serà un gran espai sense trànsit que guanyarà de nou la ciutat, l’equivalent a tres camps de futbol“, ha destacat el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, durant la presentació del concurs d’arquitectura que servirà per remodelar Montjuïc.

El projecte culmina la remodelació del recinte firal

La pacificació de l’avinguda de la Reina Maria Cristina ja estava inclosa en el pla urbanístic que el consistori va pactar amb Fira de Barcelona el setembre del 2022. Ara, però, els responsables del recinte firal han concretat que la renovació de l’avinguda serà la darrera de les actuacions previstes a Montjuïc. El pla inclou construir un nou Palau de Congressos al Pavelló d’Alfons XIII i un pavelló multifuncional (on ara hi ha el Palau de Congressos), la reforma del Palau de les Comunicacions i la remodelació del Palau de la Metal·lúrgia i el Palau del Vestit. Les obres començaran a mitjans del 2026 i la darrera actuació, quan s’acabin les obres de l’espai firal, serà tancar l’avinguda al trànsit privat.