Aquest dijous s’ha celebrat el primer judici per l’agressió homòfoba múltiple a la platja del Somorrostro del maig del 2021. En aquest cas el judici es va celebrar a la Fiscalia de Menors perquè un dels tres acusats tenia 17 anys en el moment dels fets. Les víctimes d’aquella agressió, dues parelles de nois, s’han presentat al judici com a acusació particular amb l’Observatori contra l’Homofòbia i demanen que es condemni els tres acusats pels delictes d’odi, lesions i amenaces.

“Creiem que és molt important i necessària la reparació de les víctimes i també combatre la impunitat”, ha manifestat a betevé Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori. L’entitat considera bàsic que la Fiscalia de Menors tingui en compte els delictes que han presentat com a acusació.

Després d’aquest primer judici, se n’ha de celebrar un altre per als altres dos acusats per l’agressió homòfoba, però encara no té data fixada.

Dues parelles de nois, víctimes de l’agressió

L’agressió homòfoba que es jutja va passar la nit del dissabte 29 de maig del 2021. Dues parelles d’amics estaven assegudes amb altres amics a la sorra de la platja del Somorrostro quan van irrompre quatre joves violents que els van començar a insultar, amenaçar i colpejar. Els agressors van donar cops de puny i puntades de peu a les dues parelles d’homes. Una de les víctimes va patir ferides de gravetat, amb diversos hematomes i una fractura maxil·lar.