xeringa vacunació
Font: ACN

(ACN) El Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) ha celebrat que el Departament de Salut hagi obert la porta que puguin administrar vacunes contra la covid-19. El sindicat ha afirmat que això suposa un reconeixement i ha reivindicat que estan formats i capacitats per fer més tasques de les que tenen permeses fins ara. El fet que s’hagi plantejat ara aquesta possibilitat fa que SAE es pregunti per què no s’ha fet abans i per què no s’estén a altres serveis de salut. El sindicat ha defensat que han estat un “pilar fonamental” durant la pandèmia però ha lamentat que han de continuar demostrant diàriament la seva vàlua per obtenir el reconeixement per la seva feina.

Per tot això, el Sindicat de Tècnics d’Infermeria ha reclamat que s’actualitzin les funcions dels tècnics en cures auxiliars d’infermeria i s’adaptin a la realitat assistencial actual, així com que la seva formació passi a ser de grau superior.

Les infermeres, en contra

L’opinió de les auxiliars contrasta amb la del personal d’infermeria. Aquest dimarts, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) ja es va mostrar contrària al fet que els auxiliars d’infermeria puguin punxar vacunes contra la covid perquè consideren que això suposaria una “violació” de les competències dels infermers i una falta de respecte a la seva professió.