El Mercat de Sants ha inaugurat l’Aula Gastronòmica, un nou espai adreçat a les escoles i a la gent gran del barri. Es tracta d’un projecte que oferirà a l’alumnat tallers de cuina “amb productes de temporada i de proximitat” i també tallersLa iniciativa es posarà en marxa el curs 2019-20.

Adreçat a escoles i gent gran

Als matins, l’espai donarà servei a més d’un miler d’alumnes de primària. Aquests no només aprendran que son els productes de proximitat, sinó també com es poden cuinar els aliments. A les tardes, serà el torn dels adults. L’Aula oferirà activitats i tallers de coneixement. Per exemple, el grup de cuina que servirà per “compartir receptes de les quals som hereus i que podem adoptar”, explica Francesc Leyva, president del mercat. Es calcula que només a través dels casals de Sants passaran per l’Aula prop d’un miler d’avis.

Una iniciativa pionera

L’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants és una proposta pionera a la ciutat, ja que, com explica Leyva: “Hi ha bastants mercats que tenen la seva cuina, però un espai amb aquesta filosofia de dedicació, sobretot a les escoles i a la gent gran, no existeix”.

A més, les obres de la nova aula han servit per ampliar de la sala d’actes del primer pis i per instal·lar material i tecnologia audiovisual d’última generació, que “facilitarà el treball d’aliments en sessions d’entre una i dues hores”.