Una dona amb un telèfon mòbil

En el tercer debat d’aquesta setmana prèvia a la vaga feminista del 8-M parlem amb quatre referents del feminisme a les xarxes socials: Júlia Barceló, actriu i directora; Dolors Boatella, guionista, humorista i gestora de comunitats; Esther Vivas, periodista i autora del llibre ‘Mama desobedient’ i Marta Roqueta, experta en estudis de gènere de l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de Londres i periodista especialitzada en feminismes.

Marta Roqueta destaca que una de les reivindicacions d’aquesta vaga és la derogació de la llei d’estrangeria  i posar focus en les dones racialitzades i la seva situació. Lamenta que no se n’estigui parlant. També avisa que “el discurs neomasclista està canviant, adoptant les teories de l’extrema dreta dels Estats Units”, en referència a les declaracions que ha fet Pablo Casado sobre l’avortament.

Esther Vivas ha presentat el seu llibre ‘Mama desobedient’, en què vol oferir una alternativa, “una ruptura amb els models de maternitat que fins ara se’ns han imposat: la mare abnegada i la mare neoliberal”. Assegura que cal poder viure de manera lliure la maternitat.

Júlia Barceló fa referència als homes que a xarxes “fan veure que són progressistes i feministes quan en realitat no ho són”:

Dolors Boatella explica que “l’humor és fonamental” en aquests moments per difondre el missatge feminista a la xarxa. També diu que “les generacions adolescents ja no toleren segons quins discursos masclistes”. 

Pots veure la conversa sencera aquí: