L’exconsellera de la Presidència Neus Munté ha negat al judici del procés que marxés del govern per motius polítics. Assegura que l’executiu de Puigdemont treballava en la línia de buscar el diàleg i ha dit que “comparteixo aquesta via”.

Munté, que formarà part de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals, que encapçalarà Joaquim Forn, també ha explicat al tribunal que no la van destituir, sinó que va deixar el càrrec per motius personals, entre els quals ha destacat la càrrega de treball i l’estat anímic.

Preguntada per la fiscalia sobre si tenia “por” d’assumir responsabilitats penals, ha matisat que no era por sinó “respecte”. Munté ha dit que només preveia una possible desobediència, perquè partien de l’experiència del 9-N, en què Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau van ser inhabilitats juntament amb Francesc Homs. En aquest sentit, ha dit que “no tenia en cap moment la sensació que estava desobeint el que el Tribunal Constitucional ens assenyalava”.

Nega violència el 20-S

A preguntes de Vox, Munté ha explicat que va participar en la mobilització del 20 de setembre a la seu d’Economia i ha explicat que va veure “persones serenes en una protesta legítima”. Ha dit que l’actuació dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural anaven en la línia de demanar “tranquil·litat i civisme”, valors absolutament consubstancials al moviment independentista”. “No vaig veure cap alterat ni cap crida que no fos a la serenitat”, ha dit.

Sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra, ha dit que com a portaveu del govern sempre va defensar que “actuarien com sempre i que respondrien com a autoritat judicial a qualsevol mandat d’un jutge”.