La fiscalia demana un any de llibertat vigilada i una ordre d’allunyament a un noi, menor d’edat, detingut a la via Laietana durant la vaga del 18 d’octubre arran de la sentència del procés. Es tracta del Guillem, el nom amb què es va presentar a una roda de premsa i el nom també del Grup de Suport creat a les xarxes socials. És conegut, a més, com el noi de la dessuadora taronja, ja que en el moment de la detenció duia un jersei d’aquest color.

El ministeri públic l’investiga per desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat amb ús d’instrument perillós i li demana un any de llibertat vigilada i una ordre d’allunyament de 44 dies de la prefectura del Cos de la Policia Nacional de la via Laietana, on va ser arrestat. El fiscal l’acusa d’haver “arrancat llambordes de la via pública” i llançar-les contra les línies policials juntament amb ampolles de vidre.

El jove serà jutjat juntament amb tres menors més que van ser detinguts al mateix dia. Ara bé, tot i que la fiscalia els acusa a tots quatre dels mateixos delictes, només al Guillem li demana l’ordre d’allunyament de la comissaria de la Policia Nacional, un fet que, segons l’Equip de Suport creat a Twitter, és un “major càstig i repressió per haver protagonitzat i fet viral un vídeo que mostra l’arbitrarietat i violència policial”.

Arran dels fets, la defensa del jove va presentar una querella contra vuit agents de la Policia Nacional per maltractaments, un delicte contra les garanties constitucionals, lesions lleus i un delicte contra la integritat moral. Segons va explicar ell mateix en una roda de premsa, els agents els van pegar i humiliar durant la detenció, malgrat que, segons assegura, ell va quedar-se assegut a terra i no va tenir temps de fugir quan els agents van intervenir contra els manifestants. La querella encara està pendent que s’admeti a tràmit.