El Centre Cívic Can Deu està en plena Setmana de l’Eròtica. Fins divendres, s’hi han programat una vintena d’activitats relacionades amb el món de l’erotisme amb l’objectiu de fer caure els tabús que sovint es relacionen amb la sexualitat. Als diferents tallers i espectacles es tracten temàtiques tan diverses com la salut sexual femenina, el plaer o el coneixement del propi cos.

L’erotisme des de múltiples perspectives

És la novena Setmana de l’Eròtica i, tot i que és tot un clàssic al centre cívic, Elisabet Bergés assegura que encara hi ha usuaris que al començament dubten: “Hi ha gent que quan veu la programació pensa que tot anirà sobre sexe explícit o pornografia i no és així, hi ha activitats de tot tipus i molt diferents entre si”. Com en anys anteriors, s’han programat des d’itineraris a xerrades, debats, espectacles, exposicions i tallers de dansa i en tots es tracten temes relacionats amb l’erotisme, però des de perspectives diverses.

Isabel Oliva, per exemple, s’encarrega de fer dues activitats: el taller de “chairdance” o ball de cadira de divendres i el monòleg ‘Vestida para matar: de plaer o ensurt’, en què qüestiona la manera com vesteixen les dones. També s’enfoca l’erotisme des d’una perspectiva saludable com, per exemple, en el taller L’aventura del plaer, en què es donen claus per enfortir el sòl pelvià i contribuir a la millora de la salut sexual.

Les activitats surten del centre

A més, també hi ha activitats que es duen a terme fora del centre cívic, com és el cas de la ruta La Barcelona Eròtica, que es fa pel Paral·lel i el barri Xino. I d’altres que s’allargaran més enllà de la setmana, com l’exposició fotogràfica “Erotic(art)”, que es podrà veure al vestíbul del centre fins al 26 de juliol.