L’Ajuntament ha desallotjat aquest dimecres un grup de persones que s’havien establert a l’entrada del Canòdrom. Els veïns feia temps que denunciaven comportaments incívics, que provocaven situacions “molt desagradables” per soroll, brutícia i baralles. Ara, s’hi ha col·locat una tanca metàl·lica per impedir que ningú hi torni a entrar. El veïnat espera, però, que es busqui una solució perquè les persones que ocupaven l’espai no s’instal·lin en una altra zona del barri “perquè el problema seguiria sent el mateix”.

Els veïns han vist com, durant més d’un any i mig, un grup de persones han viscut a l’entrada del Canòdrom, una ubicació exterior i amb porxada que és, a més, la sortida d’emergència de l’equipament municipal. “Hi havia tendes de campanya, matalassos, roba… A l’hivern es posaven mantes al voltant per protegir-se del vent”, explica Olga Gómez, veïna de la zona. El nombre de persones que hi vivien ha canviat al llarg del temps. Els veïns diuen que van començar sent-ne tres, però que sovint es reunien entre vuit i 10 persones.

Baralles i crits a la nit

La queixa principal dels veïns és l’incivisme: “Defequen, orinen, vomiten, mantenen relacions sexuals…”, són algunes de les escenes que, segons Carmen España, comercianta de la zona, han presenciat. També expliquen que conviuen amb gossos i, alguna vegada, n’han atacat d’altres que passaven pel carrer. A més, l’assentament es trobava a prop d’una zona infantil. D’altra banda, a la nit, també es produïen “situacions desagradables”: “Beuen tot el dia i a la nit munten xivarri, crits i es barallen entre ells”, assegura Gómez.

Desallotjament i espai tancat

Segons els veïns, el servei de neteja i la Guàrdia Urbana han visitat regularment l’assentament per desallotjar-lo i netejar-lo. Però, un cop marxaven, l’espai tornava a ser ocupat. Aquest dimecres, però, després de dos mesos de reunions entre administracions i veïns, l’ICUB ha començat a aixecar una tanca per impedir-hi l’accés. Ara, els veïns temen que les persones sense sostre que ocupaven l’entrada del Canòdrom s’instal·lin en un altre espai del barri. “Hem demanat a l’Administració que facin servir serveis socials, mediació o la policia perquè no hi ha hagi un altre assentament en una altra part del barri perquè el problema seguiria sent el mateix”, explica Jesús Ribera, membre de l’AV Congrés-Indians. Dijous, 4 de juliol, està prevista una assemblea de veïns per fer seguiment d’aquest tema entre d’altres.