Segona agressió homòfoba a Barcelona en menys d’una setmana. Si divendres passat un jove va rebre una amenaça verbal en un McDonald’s, coincidint amb el tret de sortida de la celebració del Pride Barcelona, tres dies més tard, una parella de lesbianes van ser colpejades i insultades per un home ebri, veí de Barcelona. Segons ha avançat el diari ‘Crònica Global’ i ha pogut confirmar betevé, l’incident es va produir dilluns a la tarda, quan les dues dones eren en una terrassa del barri de la Verneda amb el fill de quatre anys.

Agressió física, insults i amenaça de mort

Els fets es van produir en un bar situat al número 2 del carrer del Pont del Treball, al barri de la Verneda. Les dones estaven assegudes en una taula de la terrassa del local amb un dels seus fills. L’home, que anava visiblement begut, va proferir tota una sèrie d’insults contra les dues lesbianes i també va agafar del braç una de les dues mares i li va retorçar, després de sacsejar-la. Segons han explicat alguns testimonis també les va amenaçar de mort.

Diversos veïns que hi eren presents van intervenir per separar l’home de les dones i van impedir que tornés a colpejar-les. Poc després, hi van arribar els agents de la Guàrdia Urbana, que han obert una investigació sobre el cas. L’home està investigat per un presumpte delicte d’amenaces, maltractament lleu i per un delicte d’odi contra els drets fonamentals.

L’Observatori contra l’Homofòbia diu que la situació “és insuportable”

L’Observatori contra l’Homofòbia ha activat els protocols contra la violència als LGTBI. D’una banda, s’han posat en contacte amb l’Ajuntament; i, de l’altra, han posat a disposició de la família per oferir un servei d’acompanyament i atenció psicològica, així com assessorament jurídic. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha denunciat que la situació d’agressions contra el col·lectiu “és insuportable”, i ha afegit que en el que portem d’any ja hi ha hagut “una vuitantena de casos similars a tot Catalunya”, dels quals, apunta, “una setantena han passat a la ciutat”, un 30 % més que l’any anterior..

En aquest sentit, Rodríguez ha exigit la creació d’una taula que abordi les violències contra les persones LGTBI, formada “per l’Ajuntament, la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia URbana” per, ha dit, “abordar la qüestió”. El mes passat, l’Observatori també va proposar crear un servei d’atenció a les víctimes per WhatsApp.