soroll nocturn triangle golfo

(ACN) Els registres marquen una reducció de soroll ambiental “significativa” al triangle lúdic del Poblenou, segons les dades obtingudes per l’Ajuntament de la capital catalana en els primers sis mesos d’implementació del pla per millorar la situació a l’indret. El descens del soroll s’ha constatat a tots els sonòmetres instal·lats a la zona delimitada entre els carrers dels Almogàvers, Pallars, Pere IV, Zamora, Pamplona i Àlaba. Des del setembre de l’any passat fins al febrer d’aquest any s’han registrat descensos de fins a tres decibels amb relació als registres del 2022 especialment a les zones més residencials. A les zones d’oci el descens ha estat de dos decibels.

SOS Triangle Golfo considera que “no n’hi ha prou”

Des de l’associació SOS Triangle Golfo asseguren que no n’hi ha prou perquè “hi ha la mateixa contaminació acústica que d’altres anys”. Ara bé, l’entitat admet que els macrobotellots del carrer de Pere IV han desaparegut.

Menys trucades al 112

El consistori també destaca que en aquest temps s’ha constatat un descens “progressiu” del nombre de trucades al 112 respecte a les rebudes l’any anterior relacionades amb molèsties per persones en espais públics, pel soroll de locals i per soroll en aquesta zona. També ha disminuït en els darrers sis mesos el nombre total d’incidències, queixes i suggeriments que rep l’Ajuntament de Barcelona per part de la ciutadania relacionades amb el triangle “golfo” a través del sistema IRIS.

Baixen igualment les actuacions de la Guàrdia Urbana a la zona, de 7.059 entre el setembre del 2022 i el febrer del 2023 a 4.864 entre el setembre del 2023 i el febrer del 2024. Les denúncies a locals relacionades amb la venda de begudes alcohòliques a menors o fora d’horari o molèsties derivades dels establiments han baixat en el mateix període de 106 a 64.

Quatre sonòmetres més a petició dels veïns

D’altra banda, a petició del veïnat al desembre es van instal·lar quatre sonòmetres més a la zona, en concret al carrer de Sancho de Ávila, 25; Pamplona, 125; Pamplona, 103 i Pallars, 73. Els primers resultats indiquen que a Pamplona, 125, Pamplona, 103 i Pallars, 73 se superen els nivells permesos, mentre que a Sancho de Ávila, 25 es compleixen els límits. Es tracta d’unes primeres dades i el districte de Sant Martí està fent una avaluació per implementar, si cal, mesures noves per reduir els nivells de soroll.