La setmana comença de nou amb un bloqueig dels treballadors penitenciaris a les presons catalanes, arran de la mort de la cuinera de la presó de Mas Enric (Tarragona) per part d’un intern. A Barcelona, a la presó de Wad-Ras la protesta està afectant el dia a dia del centre, ja que no s’hi permeten les visites ni es fan els tallers. Les recluses tampoc poden anar al pati, però sí sortir de la cel·la per dutxar-se.

A més a més, a primera hora d’aquest dilluns al matí s’ha permès que els interns en tercer grau surtin i que els proveïdors hi puguin entrar aliments, així com els treballadors de cuina i infermeria. A les portes del centre, una vintena de treballadors han fet una protesta per demanar més recursos i seguretat a la presó. En aquest centre actualment hi ha 150 internes i 300 presos en règim de tercer grau.

Agressions a l’alça als treballadors de presons

Els sindicats denuncien que les agressions als treballadors han crescut exponencialment en els darrers anys. Segons UGT, les ràtios de treballadors per interns són molt elevades i això genera inseguretat del col·lectiu. Asseguren també que hi ha dificultats per cobrir les baixes laborals que, segons els sindicats, són cada cop més habituals per l’envelliment dels treballadors (molts d’ells majors de 60 anys).

Sense incidents a Wad-Ras

Els treballadors ja van protestar a Wad-Ras divendres i dissabte, però diumenge van desbloquejar els accessos a la presó per condicionar les negociacions a la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart. Com a conseqüència de la protesta, un centenar d’internes han estat dos dies consecutius tancades a les cel·les i no s’ha pogut seguir l’activitat ordinària del centre ni tampoc s’hi han permès les visites de familiars.