Aquest dimarts els funcionaris de presons han donat una treva i no bloquejaran els accessos als centres penitenciaris. Una de les presons on fins ara hi ha hagut protestes és la de Wad-Ras. En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, la Milagros, una funcionària que fa 34 anys que hi treballa, ha explicat que només demanen protecció i seguretat i que per això necessiten més recursos. Assegura que durant els dies de protestes s’han garantit els drets de les preses i que els treballadors han fet tot el possible per evitar aldarulls. Afirma que les internes han pogut sortir de les cel·les per grups per dutxar-se o per anar a l’economat. “Érem molt pocs funcionaris. No pots tenir un funcionari amb 50 persones, perquè potser tens un incident i no el pots controlar”.

L’associació Famílies de Presos: “Els funcionaris utilitzen la mort per collar les rosques”

També en una entrevista al ‘bàsics’, l’associació Famílies de Presos acusa els funcionaris de fer servir l’assassinat de la cuinera de Mas d’Enric per posar pressió a la Generalitat a costa del benestar dels interns. “Els funcionaris utilitzen la mort per collar les rosques a qui les han de collar, però estan aplicant un primer grau, un càstig col·lectiu als presos”, ha lamentat la presidenta de l’entitat, Gràcia Amo. “S’està utilitzant la mort de la Núria més enllà del condol que hauríem de sentir tots”, ha afegit.

Els sindicats tornaran a plantar el govern

El govern segueix allargant la mà als sindicats per arribar a acords. Ara bé, els representants dels treballadors no assistiran a la trobada convocada aquest dimarts i reiteren l’exigència de dimissions de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. La decisió dels sindicats manté l’enrocament entre ambdues parts.