Catalunya començarà a vacunar aquest dimecres les persones d’entre 60 i 65 anys amb AstraZeneca, coincidint amb la represa del vaccí d’Oxford i després que s’hagi acordat eliminar el topall màxim dels 55 anys. El Departament de Salut ha detallat que, a partir d’aquest dilluns a la nit, els ciutadans d’aquesta franja d’edat començaran a rebre missatges perquè es desplacin fins al seu centre de salut per vacunar-se contra la covid-19. Alhora, es començarà a contactar amb el personal essencial que havia quedat en suspens per l’aturada de l’administració de l’AstraZeneca, així com els de més de 55 anys que fins ara no es podien posar la vacuna. D’aquesta manera, es combinarà el col·lectiu essencial amb la població general.

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha celebrat la decisió del Consell Interterritorial d’eliminar el topall dels 55 anys per vacunar amb AstraZeneca. Ha insistit en la importància de vacunar la gent gran com més aviat millor perquè, recorda, la mitjana d’edat de les persones ingressades a les unitats de cures intensives (UCI) és de 63 anys: “És especialment important poder vacunar en aquestes franges d’edat”.

Arriben menys vacunes de les promeses

Ara bé, també ha denunciat que aquesta setmana Catalunya només ha rebut 16.000 dosis d’aquest vaccí de les 60.000 previstes. Vergés ha explicat que previsiblement n’arribaran 18.000 abans de divendres, però igualment no s’arribarà a les dosis esperades. “Això fa molt mal a l’hora de planificar”, ha lamentat la titular de Salut.