Aturat desnonament Raval

Més d’una cinquantena de veïns del Raval han evitat que aquest dilluns al matí s’executés el desnonament d’una desena de famílies del barri. Des de primera hora s’han concentrat a les portes del número 99 del carrer de l’Hospital i al passatge de Bernardí Martorell, on havia programat el llançament per fer pressió i evitar l’actuació de la comitiva judicial. L’acció l’ha convocada el Sindicat d’Habitatge del Raval, que ha fet una crida a través de les xarxes socials per sumar esforços.

Alguns dels inquilins, amb menors a càrrec, ja fa temps que ocupen els pisos de finca perquè, asseguren, no tenen alternativa. Exigeixen a la propietat, el fons d’inversió Blackstone, que s’assegui a negociar un lloguer social per a ells perquè volen quedar-se a l’edifici i al barri, un entorn que s’han fet seu. Segons ha pogut saber betevé, l’Ajuntament treballa amb les famílies per donar-los una sortida.

El sindicat ocupa una seu del BBVA

No ha estat l’únic desnonament que s’ha aturat aquest dilluns. El mateix col·lectiu ha frenat el llançament programat al número 10 del carrer de Picalquers, també al Raval. Un cop han acabat les accions, n’han feta una de sorpresa: han ocupat la seu de l’entitat bancària BBVA de la Rambla. Segons informa el Sindicat d’Habitatge del Raval a través del seu compte de Twitter, preveuen quedar-s’hi fins que Blackstone no negociï un lloguer social per a les famílies del carrer de l’Hospital.