El districte d’Horta-Guinardó ha iniciat un nou cicle de passejades per a la gent gran de la zona. Es fan els dimarts al matí i s’adrecen a persones jubilades majors de 60 anys. L’objectiu de la iniciativa és descobrir el patrimoni històric dels diferents barris, que sovint no és prou conegut. Hi ha diferents rutes com la de l’ermita de Sant Cebrià a Motnbau, la masia de Can Fargues a la Font d’en Fargues, la Granja Vella de Martí Codolar a la Vall d’Hebron o el Pavelló de la República a la Clota. Els cicle s’organitza regularment tres cops l’any, amb sis caminades previstes per cada estació.

Visites històriques a Horta-Guinardó

Les caminades disposen de 30 places, que generalment s’omplen. Per apuntar-s’hi només cal complir el requisit de l’edat -tenir més de 60 anys- i ganes de caminar. La ruta d’aquesta setmana ha començat als Jardins de Montbau, on al segle XIX hi havia la casa senyorial de Can Barret envoltada d’un gran llac.

L’objectiu de l’activitat és que els participants facin esport i puguin conèixer el patrimoni que hi ha al territori i que sovint passa desapercebut. Un exemple d’aquest patrimoni poc conegut és l’ermita de Sant Cebrià. Després de pujar per un camí de muntanya s’arriba a aquest edifici preromànic on es diu que al segle XIII hi va fer estada sant Francesc d’Asís. A l’interior es conserva un retaule del segle XV que sorprèn la majoria de visitants.

Les passejades es fan els dimarts i comencen a les 10 del matí. La propera sortida serà per la Granja Vella de Martí i Codolar i els entorns. Les inscripcions es poden fer als casals de gent gran i centres cívics d’Horta-Guinardó.