Els fets es van produir diumenge passat, dia 16 de febrer, de matinada. Segons relaten fonts dels Mossos d’Esquadra, la policia catalana va intervenir en una baralla entre dos grups a la sortida d’una discoteca de la Vila Olímpica. Segons fonts de la mateixa policia, la intervenció conjunta de Mossos i dels agents de seguretat privada del local va aconseguir dissoldre l’enfrontament  i els dos grups van marxar. Poc després la policia va rebre una trucada alertant que un d’aquests grups hauria atacat l’altre, un cop ja al metro.

Els Mossos descarten una motivació racista i creuen que l’incident és conseqüència de la baralla que es va produir a les portes del local d’oci nocturn. La policia confirma que hi ha una denúncia interposada i, per això, han obert una investigació per acabar d’esclarir què va passar. Almenys una de les persones del grup que va patir l’atac va resultar ferit.

Ja fa temps que els vigilants de seguretat del metro alerten d’actes violents i reclamen més recursos. Des del Sindicat Professional de Seguretat Privada denuncien que el material del qual disposen els vigilants està obsolet i reclamen adoptar un sistema de vigilància en parella.