Diversos cartells adverteixen del perill d’enverinament per a gats i gossos als voltants del Parc del Guinardó. Alerten de la presència de llaminadures amb verí que, segons alguns usuaris, ja han causat la mort d’alguns animals. La plataforma Espai Gos Barcelona demana no crear alarmisme, però recomana als tenidors estar alerta quan passegin el gos.

Segons Espai Gos, fa unes setmanes van morir set gats de la colònia de la Font Castellana i un gos. Altres gossos van ser ingressats a una clínica veterinària per una possible ingestió de substàncies tòxiques. L’entitat diu que, tot i que la intoxicació intencionada sembla evident, no es pot assegurar al 100 % sense una autòpsia, que té un cost molt elevat i que gairebé cap tenidor d’animals assumeix.

Altres casos d’enverinament a gats i gossos

L’Ajuntament ha estat informat del cas. Espai Gos reclama que, en situacions així, el consistori actuï d’ofici. “Avui és un gos, però demà pot ser un nen i abans que passin aquestes coses, cal actuar”, diu Àngela Coll, membre de la plataforma. “Al final, si hi ha verí a l’espai públic, això és constitutiu d’un delicte de salut pública“.

L’alerta per enverinament d’animals al parc del Guinardó no és un fet aïllat a Barcelona. De fet, s’ha donat anteriorment a altres barris de la ciutat, com la Vila Olímpica o la Vila de Gràcia.