Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous cinc persones en una operació policial als Jardins de Sant Pau del Camp. Han actuat conjuntament amb la Guàrdia Urbana per identificar gent que hi dorm o que, segons la policia, hi consumeix substàncies estupefaents. D’entre els cinc detinguts, han arrestat un major d’edat amb una ordre de crida i cerca pendent i quatre menors que, segons els Mossos, van robar un telèfon mòbil a una jove en el parc just una hora abans d’iniciar l’operació.

Al llarg del dispositiu s’han identificat diverses persones, algunes de les quals acostumen a pernoctar-hi. Totes han accedit a abandonar la zona amb les seves pertinences i les deixalles -ja que són gent que acumula ferralla- les han recollides camions de la neteja. El parc ha quedat tancat amb una cadena perquè no hi pugui accedir ningú.

L’objectiu del dispositiu és mantenir la seguretat ciutadana, després que hagin rebut queixes veïnals i hi hagi una “percepció d’inseguretat” a la zona. També es vol evitar l’ocupació de l’espai públic per part dels qui hi pernocten i hi acumulen material. En el cas dels menors no acompanyats que s’hi han detectat, la policia ha contactat amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) perquè se’n faci càrrec. Segons han informat, els dos cossos policials tenen la intenció d’organitzar dispositius d’aquest tipus de manera periòdica.

La situació al parc no és nova. Ja el 2017 l’Ajuntament va dissenyar un pla d’acció perquè els veïns en fessin més ús. Actualment, hi dormen almenys una quinzena de joves addictes a la cola, tal com betevé va poder comprovar a l’octubre.