Ja s’ha fet pública la 1a assignació de places de la universitat, tot i que les notes de tall del curs 2019-2020 es publicaran aquest divendres. Els estudiants que hagin fet la selectivitat poden consultar a quina de les seves preferències d’estudis hi han pogut entrar. Es pot consultar des d’aquest web.

Les opcions d’accés a la universitat, però, no estan tancades, perquè, un cop es publiquin les notes de tall, si els estudiants renuncien o canvien de preferència al grau universitari al qual hagin accedit, els següents estudiants de la llista (per ordre de nota) podran entrar en aquesta carrera.

Els resultats de les assignacions de places es poden reclamar fins al dia 16 de juliol. Per fer-ho, s’ha de presentar una sol·licitud a l’Oficina d’Accés a la Universitat o les seus territorials.

universitat

Com es fa l’assignació de places a la universitat?

Les sol·licituds dels estudiants per accedir a la universitat s’ordenen per la nota d’admissió. A partir d’aquí les places de cada universitat per a cada grau universitari es van adjudicant fins que s’exhaureixen i el darrer estudiant que aconsegueix la plaça marca la nota de tall per al 2019-2020 en aquest grau i en un centre en concret.

Quan surten les notes de tall 2019-2020?

La Generalitat ha anunciat que les notes de tall es publicaran aquest divendres, 12 de juliol, cap a les 11 h. Mira com consultar les notes de tall del curs 2019-2020 quan es publiquin.

Què fer si no has aconseguit el que volies en la 1a assignació?

Si no has aconseguit entrar en la primera preferència en aquesta primera assignació de places a la universitat pots fer el tràmit d’“Assignació definitiva” si l’opció en què has entrat ja et va bé i renuncies a la teva primera preferència o et pots esperar.

La plaça assignada en aquest primer pas no es perd i pots esperar a una reassignació de places per aconseguir entrar en una de les teves primeres preferències. En aquest cas, cal fer el tràmit “Continuar en el procés de reassignació de places” al portal d’accés a la universitat. Aquest tràmit es pot fer a partir del 24 de juliol.

calcular nota tall selectivitat 2019