horari selectivitat 2021

Aquesta setmana molts estudiants que s’han examinat de la selectivitat esperen la publicació de les notes de tall dels diferents graus universitaris. Des d’aquest dimecres ja es poden consultar les qualificacions que sol·liciten les diferents universitats catalanes per accedir als estudis.

On es demana una nota de tall més alta és la doble titulació de Física i Matemàtiques, tal com ja va passar el curs passat. Se sol·licita un 13,318 a la Universitat Autònoma de Barcelona (20 places) i un 13,250 a la Universitat de Barcelona (20 places). En segon lloc hi ha Medicina, on a la UB es demana una qualificació mínima de 12,824 (172 places), i Enginyeria Física a la Universitat Politècnica de Catalunya, amb una nota de 12,732 (40 places).

En aquesta taula interactiva, hem recollit les notes de tall dels estudis universitaris que es cursaran a Barcelona i a la UAB el pròxim curs. Si voleu saber una nota de tall en concret, la podeu buscar al cercador. També podeu endreçar les columnes per ordre alfabètic (estudis i universitats) o numèric (notes).

46.956 universitaris nous

Un total de 46.956 persones s’han preinscrit a les universitats catalanes per al curs 2018-2019, fet que suposa un increment de 904 persones respecte al curs anterior. D’aquests, un 80 % ja han estat assignats i set de cada deu podran estudiar el grau en el centre especificat en la primera opció.

Un total de 35.099 futurs universitaris provenen de les proves d’accés a la universitat (PAU). Però hi ha altres vies d’accés: 6.175 han cursat cicles formatius de grau superior, 1.213 ja són titulats que volen fer una segona carrera i 3.641 han començat altres graus però volen fer un canvi d’estudis. Finalment, 828 arribaran a la universitat a través de les proves per a més grans de 25 i de 45 anys.

La UB és la més demanada

La Universitat de Barcelona és la més demanada en primera opció pels estudiants catalans. De fet, els tres graus més demanats són Medicina, Administració i Direcció d’Empreses i Psicologia, tots tres a la UB. Aquest centre ofereix un total de 10.798 places.

Un cop publicades les notes de tall, començarà el procés de matriculació, que es farà entre el 13 i el 18 de juliol. La segona assignació de places es publicarà el 24 de juliol. En aquest document es poden consultar totes les notes de tall de l’any 2018.

Les notes de tall es calculen creuant les puntuacions dels estudiants després de la selectivitat amb la demanda dels estudis universitaris. Aquest any s’han examinat prop de 34.000 alumnesla nota més alta a la ciutat de Barcelona va ser un 9,8.