Una marea de persones, majoritàriament representants de la comunitat educativa, han tornat a alçar-se per defensar una escola pública i de qualitat. S’han vestit de groc i han tenyit d’aquest color el centre de la ciutat per clamar contra les retallades en educació i les polítiques que, asseguren, porten a la privatització del sector. Segons l’organització s’han aplegat un miler de manifestants, mentre que la Guàrdia Urbana ha xifrat l’assistència en 300 persones.

La marxa, que ha recorregut el centre de la ciutat, ha estat convocada per l’Assemblea Groga, que ha aprofitat per denunciar l’aplicació del 155 i rebutjar les acusacions d’adoctrinament a les escoles catalanes. Asseguren que l’aplicació de l’article 155 ha obert la porta a recentralitzar aquesta competència i es queixen que han deixat en suspens la contractació de 3.000 docents.

A més, també reclamen que s’inverteixi un 6 % del PIB en educació, tal com marca la llei. Consideren que ha arribat el moment d’obrir el debat sobre la “inconveniència de la doble xarxa d’educació pública i privada”. Afirmen que  és un dels principals factors de segregació escolar, i per això reclamen un nou pacte nacional que permeti fer-hi front.

Així mateix, a la mobilització també s’ha reclamat “recuperar la democràcia als centres” demanant la retirada del Decret de direcció i de plantilles, desobeint la LOMCE i obrint un autèntic debat educatiu.