Soraya Sáenz de Santamaría ha advertit que en aquesta campanya electoral “no només es tracta de parlar bé, sinó de governar bé”. Per això ha posat en valor que el vot popular ha de servir per “assentar el que hem fet les últimes setmanes” amb l’article 155, alhora que ha alertat que si s’opta per altres forces constitucionalistes, podrien sortir guanyant els independentistes: “A vegades volem votar una cosa i acabem donant l’escó a la pitjor opció”.

En aquest sentit, el candidat popular a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha advertit que votar Ciutadans en comptes del PP a Girona, podria suposar fer créixer la CUP: “Votar determinats partits pot suposar restar diputats al PP i donar-los a ERC o la CUP”. Ho ha dit després de dinar amb la militància gironina, al costat de la vicepresidenta i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. També de Roberto Bermúdez de Castro, l’home encarregat de gestionar el 155 a la Generalitat, per a qui ha tingut un agraïment especial.

Albiol puja al bus de campanya

Albiol ha arribat a Girona amb l’autobús de campanya que transporta els periodistes que segueixen el PP al llarg de la cursa electoral. Quan hi ha pujat, ha recordat que en la seva època escolar s’asseia al fons dels autocars amb els seus companys i durant el viatge ha comentat amb els periodistes el seu pronòstic per la nit electoral. En arribar a Girona se’ls ha guanyat amb un truc de mentalisme i ha baixat a l’estació de tren de la ciutat per recollir Soraya Sáenz de Santamaría.