Després dels incidents de l’1 d’octubre

, l’objectiu del centre és desmarcar l’escola de la situació política, no utilitzar-la com a instrument partidista i valorar que és un espai per als infants que, a més, provenen de famílies amb moltes sensibilitats diferents.

Des del dimecres 13 de desembre, els nens i nenes de l’escola i els veïns del barri han aportat els seus missatges a favor de la pau i la no-violència. S’han recollit en urnes ubicades a 12 comerços del barri, al Centre Cívic Fort Pienc i a la mateixa Escola Ramon Llull. Unes urnes que els alumnes també havien decorat prèviament amb dibuixos relacionats amb els desitjos nadalencs. Una hora abans de l’encesa de l’arbre també s’han realitzat tallers infantils per reflexionar al voltant de la convivència.

A l’encesa hi ha acudit el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, que ha qualificat la Ramon Llull de ser una “escola ferida” per les càrregues policials de l’1 d’octubre i per les pintades feixistes que s’hi van produir poques setmanes més tard. Per això ha demanat que els cantres educatius, “la millor eina que tenim per a la integració social” no es converteixin en objecte de disputa política i es mantinguin com a “espai de diversitat i de llibertat”.