L’església de Santa Anna s’ha omplert de sacs de dormir i matalassos. Una desena de persones, majoritàriament immigrants, s’han tancat a l’església de Santa Anna per reclamar papers per a tothom. Dissabte hi van passar la primera nit, i el seu objectiu és quedar-s’hi fins al 23 de desembre.

Coincidint amb les eleccions del 21 de desembre, els activistes reclamen que els candidats escoltin les seves peticions, ja que asseguren que estan cansats que la majoria de partits no parlin de la immigració en els programes electorals. De fet, insten els candidats que aquests últims dies de campanya s’apropin fins a l’església de Santa Anna per conèixer la seva realitat.

Els organitzadors volen que la protesta s’allargui fins al 23 de desembre. Durant aquests dies deu persones tenen previst fer també una vaga de fam, per això no ingeriran cap aliment sòlid i només prendran líquids. Tot plegat estarà supervisat per un equip de metges, i s’han organitzat torns per acompanyar-los  en senyal de suport durant totes aquestes jornades.

La protesta, convocada per entitats i organitzacions com “Papeles para todos y todas” o “Stop Mare Mortum”, és la manera que han trobat per reclamar millores legislatives que permetin facilitar la regularització dels papers als estrangers. Demanen la reforma de la llei d’estrangeria, el dret a vot, accés a papers sense necessitat de tenir un contracte i empadronament per a tothomLa protesta va començar dissabte al vespre a la plaça de Catalunya, i posteriorment els manifestants es va desplaçar amb pancartes fins a l’església de Santa Anna, on una seixantena de persones va iniciar la tancada.

Amb aquesta acció reivindicativa esperen obtenir els mateixos resultats que el 2001, quan un grup d’immigrants va ocupar l’església del Pi durant 47 dies fent vaga de fam i, finalment, van obtenir els papers.