En total unes 600 persones participen en aquests dinars, en què voluntaris  i usuaris es troben, conversen i celebren el Nadal. Aquest dissabte s’ha celebrat un d’aquests àpats a l’Hotel Plaza de la plaça d’Espanya. La Consuelo i la Maria Luisa feia molts dies que esperaven aquesta data tan assenyalada al seu calendari. Des de fa quatre anys, la Consuelo visita a la Maria Luisa un cop per setmana per fer-li companyia i acompanyar-la a fer un passeig. Una experiència que les dues recomanen. La Maria Luisa assegura que aquest dinar és el millor regal de Nadal. “Tot l’any l’espero. Venir amb la Consuelo em fa molta il·lusió” sentència.

Però aquesta no és l’única activitat que organitza l’ONG. Aquests dies, centenars de voluntaris lliuren un regal de Nadal a les 1.200 persones grans que acompanya l’entitat. Un petit obsequi que va acompanyat d’una estona de caliu humà i conversa, i que se suma a l’augment de visites a les persones grans que en aquests dies tan assenyalats fan.

Amics de la Gent Gran és una fundació que, des de fa 30 anys, lluita contra la soledat i l’aïllament de les persones grans. I cada vegada tenen més demanda, de fet, en els últims tres anys s’ha duplicat la xifra d’usuaris i ja n’hi ha prop de 1.500. Per això demanen la implicació de la gent per fer més gran la bossa de voluntaris i socis.

Aquest any l’entitat també ha iniciat una campanya nadalenca per tal de combatre l’aïllament. Ho ha fet impulsant el hastag #Dóna1Raó que pretén incentivar els donatius per ajudar a pagar totes les activitats que s’organitzen aquests dies perquè els usuaris puguin gaudir d’un Nadal en companyia. Es pot col·laborar a través del web, per transferència o via telefònica (932 076 773). Però sobretot el que volen amb aquesta  campanya és conscienciar que la gent gran necessita visites que els facin companyia.