La Secció Segona de l’Audiència de Barcelona ha començat a jutjar tres joves acusats d’haver apallissat brutalment un passatger fa quatre anys al metro de Barcelona. Segons l’escrit de la fiscalia, li “van propinar puntades de peu i cops de puny a diverses parts del cos, especialment al cap i a l’esquena”, fins que la víctima va caure a terra, on la van subjectar pels cabells i van continuar colpejant-la amb puntades de peu al cap.

En el judici, els tres acusats han declarat que no recorden res perquè havien consumit alcohol i drogues. Només un ha reconegut haver donat cops a la víctima perquè, segons ha dit, el va agafar pel coll. La víctima ho ha negat. Ha dit que els joves estaven molt esvalotats i que, quan va voler marxar, li van barrar el pas i el van començar a colpejar de manera totalment gratuïta.

L’home, a qui els acusats no coneixien de res, va quedar gairebé tetraplègic, a més de patir danys oculars i problemes mentals. De fet, arran de l’agressió, té reconeguda una incapacitat permanent absoluta i necessita una cadira de rodes autopropulsada. La fiscalia demana per a cadascun dels tres acusats 12 anys de presó per un delicte de lesions amb l’agreujant de superioritat.

Els fets es remunten el 26 de juny del 2016. Els tres processats, que aleshores tenien entre 20 i 21 anys, es van colar a la línia 4 del metro per l’estació de Bogatell, on van trencar el vidre d’un extintor i van forçar les portes per entrar sense pagar. Un cop dins el vagó, van agredir suposadament la víctima i van baixar a l’estació de La Pau, on els vigilants de seguretat els van identificar per haver trencat l’extintor en entrar al metro.

Fins al 9 d’agost la policia no els va detenir per la brutal agressió. Els van identificar gràcies a les càmeres de seguretat del metro. Tres dies després, van ingressar en presó provisional. Ara bé, des del juliol del 2018 es troben en llibertat provisional en espera de judici i tenen prohibit aproximar-se a menys de 300 metres de la víctima.