El Banc de Sang anuncia una nova edició de la Marató de Donants de Sang per remuntar les baixes reserves que s’han registrat després de les festes nadalenques. En aquests moments, les donacions han baixat un 25 % respecte d’altres èpoques de l’any. La marató es farà del 10 al 17 de gener als principals hospitals catalans.

El cap de setmana del 10 i 11 de gener, a més, hi haurà una carpa a la plaça de Catalunya amb dos autobusos per fer-hi donacions. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones en facin. Al web Maratodonants.cat, els ciutadans poden inscriure’s per donar sang, tot i que no és imprescindible fer-ho.

El raper Lildami hi posa música

La Marató de Donants de Sang té una nova banda sonora dirigida als més joves, amb el cantant Lildami. L’artista ha compost una cançó en què explica l’experiència del seu germà, que va necessitar sang per a un trasplantament del moll de l’os. Al videoclip hi participen una desena de receptors de sang i s’ha gravat als exteriors de l’Hospital de Sant Pau.

Es posa en marxa el WhatSang

El Banc de Sang ha posat a disposició dels ciutadans un número de WhatsApp, el 677 071 756, per resoldre qualsevol dubte sobre les donacions. De fet, s’ha convertit en el primer organisme de la Generalitat amb un compte oficial de servei al ciutadà a través d’aquesta aplicació.