S’han iniciat les obres de la superàrea de jocs infantils al carrer d’Alfons el Magnànim, situada entre els carrers de Cristóbal de Moura i Mogent, al barri del Besòs. El nou espai tindrà més de 760 m² i tindrà una atracció de joc única a la ciutat: dues torres de 6 i 5 metres d’alçària de les quals surten dos tobogans en espiral. Aquesta gran estructura s’ha dissenyat pensant en l’accessibilitat dels infants per mitjà de plataformes de transferència i escales que garanteixen que el màxim d’infants puguin gaudir-ne.

Hi haurà jocs especials com un gronxador col·laboratiu de corda, un giratori o un llit elàstic. També hi haurà un sorral, més gronxadors i cintes d’equilibri. A més, els infants i famílies podran gaudir d’una zona d’estada i de verd. Les obres s’acabaran el mes de juny.

La del Besòs serà la primera de les nou superàrees de joc projectades per als propers dos anys, que se sumaran a les cinc existents amb elements singulars: el Parc de les Glòries, el Parc d’Antoni Santiburcio, el pop Parc de la Pegaso, la balena del Parc Central de Nou Barris i l’oreneta dels Jardins de la Indústria.

Quines grans àrees de jocs infantils es faran?

L’Ajuntament ha previst fins al 2024 diverses superàrees: a la platgeta del Poblenou (el Parc del Poblenou) s’hi reproduirà un paisatge dunar i hi haurà el conjunt de gronxadors més gran de la ciutat. Al Parc de la Barceloneta hi haurà l’atracció de la constel·lació Barceloneta que tindrà un gran sorral, gandules, un laberint i meteorits caiguts del cel. També s’han previst superàrees de joc al Parc del Canòdrom, al Parc de la Colònia Castells, el Parc de Can Batlló —amb l’element infantil més alt de Barcelona— i al Parc Central de la Marina del Prat Vermell. Segons el consistori, l’any que ve, el mapa d’aquests parcs es completarà amb la superàrea dels Jardins de Màlaga, que serà l’àrea de joc més gran de la ciutat, i la del Parc de les Glòries, totes dues completament accessibles.

Segons l’Ajuntament, actualment hi ha més de 900 àrees de jocs infantils a la ciutat.