Els Jardins de Màlaga, al barri de Sants, es convertiran en l’àrea de joc més gran de tota la ciutat el 2024. L’espai, a més, serà totalment accessible i forma part de les 10 noves àrees de joc que hi haurà a Barcelona aptes per a persones amb discapacitat. En el cas dels Jardins de Màlaga, la proposta seleccionada s’anomena Els tres bolets i està dissenyada per Rosselló-Sangenís arquitectes.

La nova àrea de joc està pensada com una mena de bosc del qual n’emergeixen tres bolets. Cadascun d’aquests bolets està dedicat a una franja d’edat concreta i treballa l’accessibilitat amb diferents solucions tècniques. A banda, l’espai es complementa una zona de joc tranquil vinculat a l’experimentació, amb sorra i elements naturals. També hi ha previst un espai de refresc associat a una zona de grades i d’estada. La dels Jardins de Màlaga serà una de les primeres àrees de joc adaptades que es farà realitat. De fet, la segona tinent d’alcalde, Janet Sanz, ha assegurat que és una actuació prioritària, i que busca “fer de Barcelona una ciutat jugable”.

Barcelona tindrà nou superàrees de joc noves i 14 espais amb jocs d’aigua
Els Jardins de Màlaga serà l’àrea de joc més gran de la ciutat, a la platgeta del Poblenou hi haurà un macroconjunt de gronxadors i a la zona del Besòs, les dues torres de joc més altes

Hi haurà espais de joc destinats a nens d’entre zero i cinc anys, d’altres per la franja d’edat de sis a 12 anys i també una àrea per a majors de 12 anys. Entre les múltiples propostes de joc s’hi podran trobar bolets musicals, una àrea d’escalada, un tobogan de rodets i un trampolí, entre d’altres.

Una àrea de jocs infantils accessible a 15 minuts de casa

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs públic un total de 10 àrees de joc infantil accessibles repartides per tota la ciutat, i entre les quals hi ha la proposta dels Jardins de Màlaga. Actualment la ciutat té 21 d’aquests espais, i està previst que el 2024 en passi a tenir més de 70. L’objectiu del consistori és que el 90 % de la població tingui una àrea de joc infantil accessible a 15 minuts de casa com a molt lluny. Precisament, la síndica de greuges denunciava fa un any que la manca d’àrees de joc accessible a la ciutat.