Un de cada cinc infants pateix assetjament escolar. El “bullying” o “ciberbullying” és una problemàtica que cada cop afecta a més menors, però només un 15 % es decideix a trencar el silenci per explicar-li-ho als pares o professors. Precisament, per donar visibilitat a l’assetjament escolar, cada 22 de febrer se celebra el Pink Shirt Day, un dia en què vestir-se amb samarretes de color rosa s’han convertit en un símbol mundial de la lluita en l'”anti-buylling day”.

Què és el Pink Shirt Day?

El Pink Shirt Day té els seus orígens en una escola de Canadà. Segons explica el web oficial d’aquest moviment, l’any 2007 un grup d’estudiants va solidaritzar-se amb un company que patia assetjament per dur una samarreta rosa contra el càncer de mama. Els alumnes van organitzar una protesta i van començar a distribuir samarretes roses, en aquest cas contra el “bullying”. L’endemà, tota la classe va anar amb aquesta peça de roba. Aquest gest va començar a fer-se famós arreu del món i des d’aleshores, el Pink Shirt Day és un símbol mundial de lluita contra el “bullying”.

Què fer davant d’un cas de “bullying”?

Quan es detecta un cas d’assetjament escolar és fonamental comunicar-ho al professorat. Cada escola té un protocol d’actuació davant les situacions de “bullying”, per tant és important que la direcció del centre hi intervingui. Si l’agressor o agressors no són del mateix centre, es pot considerar la denúncia davant els cossos policials.